Dr. Oetker Budyń smak czekoladowy 45 g
Marki:
1,39 zł
34,75 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 0,99 zł
Kod produktu:
5900437021256
Opis produktu: Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki.
Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera:
- pełny smak
- aksamitna konsystencja
- idealny dodatek do ciast i deserów
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
aromat (zawiera LAKTOZĘ)
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU.
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
aromat (zawiera LAKTOZĘ)
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g | 1 porcja = 143 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 388 kJ | 555 kJ | 7% |
Energia | 92 kcal | 131 kcal | 7% |
Tłuszcz | 1,9 g | 2,7 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,1 g | 1,6 g | 8% |
Węglowodany | 15 g | 22 g | 8% |
w tym Cukry | 9,5 g | 14 g | 16% |
Białko | 3,3 g | 4,7 g | 9% |
Sól | 0,14 g | 0,20 g | 3% |
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. | |||
1 porcja = około 143 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Przepis na: Kostkę stracciatella z kremem budyniowym Składniki: - 50 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 150 g miękkiego masła - 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera - 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna) - 600 ml mleka - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli Sposób przygotowania: Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto. Więcej przepisów na oetker.pl
Wymiar liczbowy: 45
Przygotowanie i stosowanie: Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń w proszku.
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Przepis na: Kostkę stracciatella z kremem budyniowym Składniki: - 50 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 150 g miękkiego masła - 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera - 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna) - 600 ml mleka - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli Sposób przygotowania: Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto. Więcej przepisów na oetker.pl
Wymiar liczbowy: 45
Przygotowanie i stosowanie: Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń w proszku.
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.