Dr. Oetker Polewa do gotowania czarna błyszcząca 77 g
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
16 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia
5,2 % czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
żelatyna
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.): | |
---|---|
Energia | 1797 kJ/431 kcal |
Tłuszcz | 28 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 18 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym Cukry | 35 g |
Białko | 3,6 g |
Sól | 0,21 g |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Wymiar liczbowy: 77
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania 1. W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła. 2. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia. Wskazówki - Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek. - Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką. - Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu. - Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do przygotowania polewy czarnej, błyszczącej.
dodaj tylko: mleko, masło
nie traci blasku
Rozmiar opakowania: 77
Jednostka (tekst opisowy): g