Dr. Oetker Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia 77 g
Marki:
2,29 zł
30,13 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437034270
Opis produktu: Galaretki krystaliczne Dr. Oetkera idealnie podkreślają wygląd i smak owoców. Ich przezroczysty kolor pięknie eksponuje owoce. Na bazie galaretek krystalicznych można przygotować orzeźwiający, owocowy deser, świetnie się również sprawdzą jako dekoracja do serników na zimno. Ich owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia. Dostępne w dwóch smakach.
Co je wyróżnia:
- przezroczysty kolor, wspaniale eksponujący zawartość
- lekka i delikatna konsystencja
- orzeźwiający smak
- idealne do ciast i deserów
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
w 100 g po przyrządzeniu: | |
---|---|
Energia | 221 kJ/52 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym Cukry | 11 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,01 g |
Adres producenta: DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy: Przepis na: Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami Składniki: - 800 ml wody - 3 Galaretki Krystaliczne o smaku truskawka-wanilia - 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt.) - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym) - 10-12 truskawek - Okrągła forma o średnicy 24 cm Sposób przygotowania: Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego:)
Wymiar liczbowy: 77
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka krystaliczna w proszku smak truskawka-wanilia.
przezroczysta, eksponuje owoce
do serników na zimno i białych mas
Rozmiar opakowania: 77
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis na: Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami Składniki: - 800 ml wody - 3 Galaretki Krystaliczne o smaku truskawka-wanilia - 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt.) - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym) - 10-12 truskawek - Okrągła forma o średnicy 24 cm Sposób przygotowania: Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego:)
Wymiar liczbowy: 77
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka krystaliczna w proszku smak truskawka-wanilia.
przezroczysta, eksponuje owoce
do serników na zimno i białych mas
Rozmiar opakowania: 77
Jednostka (tekst opisowy): g