Kupiec Kasza gryczana biała 400 g (4 torebki)
Marki:
9,50 zł
23,75 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5906747173135
w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1447 kJ | 726 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 342 kcal | 172 kcal | |
Tłuszcz | 3,1 g | 1,6 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 63,0 g | 31,5 g | 12% |
- w tym cukry | 2,9 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 5,9 g | 3,0 g | |
Białko | 12,6 g | 6,3 g | 13% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
Tiamina (witamina B1) | 0,54 mg 49% | 0,27 mg | 25% |
Potas | 443 mg 22% | 222 mg | 11% |
Magnez | 218 mg 58% | 109 mg | 29% |
Fosfor | 459 mg 66% | 230 mg | 33% |
Cynk | 3,5 mg 35% | 1,8 mg | 18% |
Miedź | 0,41 mg 41% | 0,20 mg | 20% |
Mangan | 2,04 mg 102% | 1,02 mg | 51% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Sałatka z miodową nutą z kaszą gryczaną białą Składniki: - 2 woreczki kaszy gryczanej białej - 1 x mały kalafior - 2 x cebulki szalotki - 2 x czerwone cebule - 20 x czarnych oliwek bez pestek - 1 x żółta papryka - 50 g orzechów włoskich - 10 g czerwonego pieprzu w zalewie - sok z 1 limonki - 4 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki miodu spadziowego - 2 łyżki białego octu winnego - sól, czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotować kaszę wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 25 minut. W tym czasie ugotować kalafior i podzielić go na różyczki. Drobno pokroić szalotkę, czerwoną cebulę, oliwki i żółtą paprykę. Wycisnąć sok z limonki, drobno posiekać orzechy włoskie. Wymieszać razem wszystkie składniki w dużej misce. Podawać natychmiast lub schłodzone w lodówce przez kilka godzin.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 726 kJ 172 kcal 9%* w 100 g: 1447 kJ/342 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: czas gotowania ok. 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza Gryczana Biała
Cechy: źródło błonnika pokarmowego
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy (50 g).
Kraj pochodzenia: Polska
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Sałatka z miodową nutą z kaszą gryczaną białą Składniki: - 2 woreczki kaszy gryczanej białej - 1 x mały kalafior - 2 x cebulki szalotki - 2 x czerwone cebule - 20 x czarnych oliwek bez pestek - 1 x żółta papryka - 50 g orzechów włoskich - 10 g czerwonego pieprzu w zalewie - sok z 1 limonki - 4 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki miodu spadziowego - 2 łyżki białego octu winnego - sól, czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotować kaszę wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 25 minut. W tym czasie ugotować kalafior i podzielić go na różyczki. Drobno pokroić szalotkę, czerwoną cebulę, oliwki i żółtą paprykę. Wycisnąć sok z limonki, drobno posiekać orzechy włoskie. Wymieszać razem wszystkie składniki w dużej misce. Podawać natychmiast lub schłodzone w lodówce przez kilka godzin.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 726 kJ 172 kcal 9%* w 100 g: 1447 kJ/342 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: czas gotowania ok. 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza Gryczana Biała
Cechy: źródło błonnika pokarmowego
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy (50 g).
Kraj pochodzenia: Polska