Składniki: 55% filetów: ze śledzia atlantyckiego przed sterylizacją [Clupea harengus; obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21] lub ze śledzia bałtyckiego [Clupea harengus membras; obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27.IIId], 45% sos pomidorowy przed sterylizacją [woda, koncentrat pomidorowy 17%, cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki].
*H/K/M – w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym.
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 750 kJ / 180 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g |
Węglowodany | 3,8 g |
- w tym cukry | 3,5 g |
Białko | 12 g |
Sól |
0,88 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 170 g
Wyprodukowano dla: Chata Polska S.A. sp.k.,
ul. S. Zwierzchowskiego 25, 61-249 Poznań
przez: Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.,
Włynkówko 49B, 76-202 Słupsk 2