×

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

6,20 zł
44,29 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437013305
Opis
Opis produktu: Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - intensywny smak i aromat czekolady - do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
syrop glukozowy
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna
białka MLEKA
stabilizator (fosforany potasu)
aromat (zawiera LAKTOZĘ)
sól
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g1 porcja = 45 g(%*)
Energia1211 kJ545 kJ7%
Energia292 kcal131 kcal
Tłuszcz 21,9 g9,9 g14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 15,0 g6,8 g34%
Węglowodany 19,1 g8,6 g3%
w tym Cukry 15,4 g6,9 g8%
Białko 4,0 g1,8 g4%
Sól 0,16 g0,07 g1%
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Przepisy: Przepis na Krem na babeczki - wersja z mlekiem: zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka. - wersja ze śmietanką: ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Wymiar liczbowy: 140
Pozostałe informacje: 1 porcja (45 g) zawiera: energia 545 kJ 131 kcal 7%* Energia w 100 g 1211 kJ / 292 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Krem do tortów i ciast smak czekoladowy w proszku
Cechy: gotowy w 3 minuty
Rozmiar opakowania: 140
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5900437013305
2 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu