Cenos Bułka tarta 400 g
Marki:
3,79 zł
9,48 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977003859
Opis produktu: Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.
w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ | 18 |
wartość energetyczna | 352 kcal | |
tłuszcz | 1,6 g | 2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 3 |
węglowodany | 69,4 g | 27 |
w tym cukry | 2,9 g | 3 |
błonnik | 4,7 g | |
białko | 12,6 g | 25 |
sól | 1,42 g | 24 |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Knedle z bułką tartą i śliwkami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier. Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Bułka tarta
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Knedle z bułką tartą i śliwkami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier. Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Bułka tarta
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g