Lubella Makaron lasagne 500 g
Marki:
10,99 zł
21,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900049001523
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | |
---|---|
energia | 1572 kJ / 371 kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,5 g |
węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 2,5 g |
błonnik | 3,3 g |
białko | 12 g |
sól | 0,03 g |
Adres producenta: MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Lasagne Składniki: makaron Lubella - Lasagne 6 płatków mięso mielone wieprzowo-wołowe 200 g cebula 1 sztuka marchewka 1 sztuka passata pomidorowa z czosnkiem 400 g Dodatkowo: olej 2 łyżki, tarta mozzarella 50 g, świeża bazylia Beszamel: masło 2 łyżki, mąka pszenna 1 łyżka, mleko 3/4 szklanki, gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki, pieprz Przygotowanie: Makaron to podstawa! Płaty lasagne obgotuj przez 2 minuty, pilnując aby się nie skleiły. Wyjmij i rozłóż pojedynczo. Przygotuj składniki! Cebulę podsmaż wraz z mięsem. Dodaj passatę pomidorową, startą marchewkę i duś około 10 minut. Podgotowane płaty makaronu przełóż farszem. W rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i energicznie mieszaj tworząc zasmażkę. Stopniowo dolewaj mleko, ciągle mieszając. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Połącz i ciesz się smakiem! Gotowym beszamelem polej makaron. Posyp mozzarellą i zapiekaj bez przykrycia ok. 20 minut w 180°C. Udekoruj świeżą bazylią. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 45 min
Wymiar liczbowy: 500
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron lasagne.
Cechy: Polska Marka
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Lasagne Składniki: makaron Lubella - Lasagne 6 płatków mięso mielone wieprzowo-wołowe 200 g cebula 1 sztuka marchewka 1 sztuka passata pomidorowa z czosnkiem 400 g Dodatkowo: olej 2 łyżki, tarta mozzarella 50 g, świeża bazylia Beszamel: masło 2 łyżki, mąka pszenna 1 łyżka, mleko 3/4 szklanki, gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki, pieprz Przygotowanie: Makaron to podstawa! Płaty lasagne obgotuj przez 2 minuty, pilnując aby się nie skleiły. Wyjmij i rozłóż pojedynczo. Przygotuj składniki! Cebulę podsmaż wraz z mięsem. Dodaj passatę pomidorową, startą marchewkę i duś około 10 minut. Podgotowane płaty makaronu przełóż farszem. W rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i energicznie mieszaj tworząc zasmażkę. Stopniowo dolewaj mleko, ciągle mieszając. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Połącz i ciesz się smakiem! Gotowym beszamelem polej makaron. Posyp mozzarellą i zapiekaj bez przykrycia ok. 20 minut w 180°C. Udekoruj świeżą bazylią. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 45 min
Wymiar liczbowy: 500
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron lasagne.
Cechy: Polska Marka
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
44 innych produktów w tej samej kategorii:
2,99 zł
Wartość odżywczaw 100 gWartość energetyczna
1558 kJ / 367 kcal
Tłuszcz
2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
Węglowodany
75 g
- w tym cukry
2,4 g
Białko
12 g
Sól
0,02 g
Ostatnio oglądane