Galeo Pieprz czarny mielony 15 g
Marki:
2,19 zł
146,00 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 0,99 zł
Kod produktu:
5900084245210
Opis produktu: Pieprz czarny pochodzi z tropikalnych i subtropikalnych regionów świata. Występuje zwłaszcza w Ameryce Południowej oraz Indiach. Przyprawą są niedojrzałe owoce pieprzu, które suszy się starannie do momentu uzyskania charakterystycznej czarnej barwy.
Pieprz czarny Galeo ma intensywny zapach i palący, lekko korzenny smak. Jest najpopularniejszą przyprawą do potraw. Znakomicie wzbogaca smak mięs, wędlin, pasztetów, ryb, sałatek, dań z warzyw, jaj i serów, a także wszelkiego rodzaju sosów. Pieprz mielony dodaje się pod koniec przyrządzania potrawy.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Kurczak szlachecki Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 4 udka z kurczaka - 1 jajo - 100 g wątróbki drobiowej - sól - 1 łyżka rodzynek - 1 łyżka grubo krojonych orzechów włoskich - 200 g mielonego mięsa wieprzowego - Produkty Galeo: pieprz czarny mielony, majeranek, czosnek granulowany Do mięsa mielonego dodać jajko, rodzynki, orzechy włoskie i pokrojoną w kostkę wątróbkę. Farsz doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Udka ponacinać wzdłuż i wyjąć kości. Następnie rozwinąć i rozbić. Mięso napełnić farszem, związać, natrzeć czosnkiem i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w 170°C ok. 40 min.
Wymiar liczbowy: 15
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz czarny mielony
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Kurczak szlachecki Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 4 udka z kurczaka - 1 jajo - 100 g wątróbki drobiowej - sól - 1 łyżka rodzynek - 1 łyżka grubo krojonych orzechów włoskich - 200 g mielonego mięsa wieprzowego - Produkty Galeo: pieprz czarny mielony, majeranek, czosnek granulowany Do mięsa mielonego dodać jajko, rodzynki, orzechy włoskie i pokrojoną w kostkę wątróbkę. Farsz doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Udka ponacinać wzdłuż i wyjąć kości. Następnie rozwinąć i rozbić. Mięso napełnić farszem, związać, natrzeć czosnkiem i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w 170°C ok. 40 min.
Wymiar liczbowy: 15
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Pieprz czarny mielony
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska