Lazur Ser pleśniowy Turkusowy 100 g
Marki:
5,99 zł
59,90 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5907070001126
Opis produktu: Lazur Turkusowy łączy w sobie tradycyjny smak szlachetnej pleśni i ostre, orzeźwiające nuty. Ma delikatny, wyjątkowo wilgotny i kremowy miąższ. Turkusowy, jak wszystkie sery Lazur, wytwarzany jest wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka, a jego skład jest wolny od konserwantów i sztucznych dodatków. Warto wykorzystać Turkusowy szczególnie jako dodatek do delikatnych potraw warzywnych i zapiekanek - Turkusowy wydobędzie ich walory, nadając im nowy, niepowtarzalny aromat.
Gluten: Nie zawiera
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
konserwanty: Nie zawiera
mleko pełne pasteryzowane
sól
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Tekst dotyczący alergenów: PRODUKT BEZGLUTENOWY
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
konserwanty: Nie zawiera
mleko pełne pasteryzowane
sól
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Tekst dotyczący alergenów: PRODUKT BEZGLUTENOWY
w 100 g: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1518 kJ/366 kcal |
tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy nasycone | 21 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 2,5 g |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Adres producenta: LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych ul. Kaliska 44 63-460 Nowe Skalmierzyce
O producencie: Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.
Wymiar liczbowy: 100
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ser pleśniowy Turkusowy
nie zawiera konserwantów
posiada godło Teraz Polska
posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Maks. temp. °C: 6
Adres producenta: LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych ul. Kaliska 44 63-460 Nowe Skalmierzyce
O producencie: Sery pleśniowe produkujemy od 1959 roku. Jesteśmy liderem na polskim rynku serów z przerostem błękitnej pleśni i uznaną marką za granicą. Nieprzerwanie unowocześniana spółdzielnia Lazur pozostaje firmą ze 100-procentowym polskim kapitałem. W zakładzie są ściśle przestrzegane standardy ISO 22000 oraz BRC.
Wymiar liczbowy: 100
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ser pleśniowy Turkusowy
nie zawiera konserwantów
posiada godło Teraz Polska
posiada znak Poznaj Dobrą Żywność
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g