Mlekovita Śmietanka Polska deserowa 36 % 1 l
Marki:
19,99 zł
19,99 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900512300559
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
śmietanka
białka mleka
stabilizator - karagen
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
śmietanka
białka mleka
stabilizator - karagen
Wartość odżywcza w 100 ml: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1412 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 36 g |
w tym kwasy nasycone | 23 g |
Węglowodany | 2,7 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 0,08 g |
Maks. temp. °C: 25
Adres producenta: SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Nie zamrażać
Przepisy: Przepis Mlekovity Biało-czerwona Panna cotta Składniki (na 4 porcje) - 400 g maślanki Polskiej naturalnej z Mlekovity - 250 ml śmietanki Polskiej 36% tłuszczu z Mlekovity - 1 łyżka esencji waniliowej - ¾ szklanki cukru - 2 ½ łyżeczki żelatyny Składniki na sos owocowy: - 700 g malin (świeżych lub mrożonych) - 3 łyżki cukru - sok z 1 pomarańczy Do podania: garść pistacji, kilka listków melisy Przygotowanie Żelatynę zalewamy 8 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Śmietankę Polską gotujemy z cukrem tylko do rozpuszczenia się kryształów. Dodajemy esencję waniliową i napęczniałą żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Śmietankę łączymy z maślanką i rozlewamy do foremek do panna cotty lub miseczek. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny, aby masa stężała. Maliny z cukrem i sokiem pomarańczowym doprowadzamy do wrzenia. Miksujemy i przecieramy dwukrotnie przez sito, aby pozbyć się pestek. Panna cottę podajemy z sosem owocowym, posypujemy pistacjami i dekorujemy listkami melisy. Mlekovita Maślanka naturalna Polska - wykorzystaj w przepisie
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Pozostałe informacje: FSC - www.fsc.org, Mieszany, Tektura z odpowiedzialnych źródeł, FSC C014047 Tetra Pak wybiera FSC
Przygotowanie i stosowanie: Przed otwarciem wstrząsnąć. Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6 ÷ 8°C przez 12 godzin.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Nie zamrażać.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Śmietanka UHT 36% tłuszczu.
Cechy: Produkt polski
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): l
Kraj pochodzenia: Polska
Adres producenta: SM MLEKOVITA, ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Nie zamrażać
Przepisy: Przepis Mlekovity Biało-czerwona Panna cotta Składniki (na 4 porcje) - 400 g maślanki Polskiej naturalnej z Mlekovity - 250 ml śmietanki Polskiej 36% tłuszczu z Mlekovity - 1 łyżka esencji waniliowej - ¾ szklanki cukru - 2 ½ łyżeczki żelatyny Składniki na sos owocowy: - 700 g malin (świeżych lub mrożonych) - 3 łyżki cukru - sok z 1 pomarańczy Do podania: garść pistacji, kilka listków melisy Przygotowanie Żelatynę zalewamy 8 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Śmietankę Polską gotujemy z cukrem tylko do rozpuszczenia się kryształów. Dodajemy esencję waniliową i napęczniałą żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Śmietankę łączymy z maślanką i rozlewamy do foremek do panna cotty lub miseczek. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny, aby masa stężała. Maliny z cukrem i sokiem pomarańczowym doprowadzamy do wrzenia. Miksujemy i przecieramy dwukrotnie przez sito, aby pozbyć się pestek. Panna cottę podajemy z sosem owocowym, posypujemy pistacjami i dekorujemy listkami melisy. Mlekovita Maślanka naturalna Polska - wykorzystaj w przepisie
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Pozostałe informacje: FSC - www.fsc.org, Mieszany, Tektura z odpowiedzialnych źródeł, FSC C014047 Tetra Pak wybiera FSC
Przygotowanie i stosowanie: Przed otwarciem wstrząsnąć. Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6 ÷ 8°C przez 12 godzin.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Nie zamrażać.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Śmietanka UHT 36% tłuszczu.
Cechy: Produkt polski
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): l
Kraj pochodzenia: Polska