Eurowafel Wafle tortowe kwadratowe 160 g
Marki:
3,99 zł
36,27 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5903111175115
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
olej rzepakowy
skrobia pszenna
emulgator: lecytyny z soi
substancje spulchniające: węglany sodu
węglany amonu
sól
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
mąka pszenna
olej rzepakowy
skrobia pszenna
emulgator: lecytyny z soi
substancje spulchniające: węglany sodu
węglany amonu
sól
w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1739 kJ/411 kcal |
Tłuszcz | 5,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 79 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,38 g |
Adres producenta: Eurowafel sp. z o.o. sp.k.
ul. Władysława Grabskiego 23
32-640 Zator,
tel.: 33 870 35 71
biuro@eurowafel.pl,
eurowafel.pl
Przepisy: Przepis z okładki Torcik czekoladowy Składniki: 2 opakowania wafli tortowych Eurowafel 2 kostki masła 200 g mielonych orzechów laskowych 8 łyżek cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka koniaku lub spirytusu skórka pomarańczowa (opcjonalnie) Składniki na polewę: 150 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki kakao 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżka żelatyny Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać kakao i spirytus lub koniak, dokładnie wymieszać. Na koniec dołożyć orzechy oraz ewentualnie drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Tak przygotowaną masą smarować wafle i po kolei układać jeden na drugim - ostatniego wafla nie należy smarować. Tort przykryć folią spożywczą, na wierzch położyć dużą deskę lub garnek o szerokim dnie i obciążyć go, by wafle równo się skleiły (brzegi wafli nie mogą wystawać poza deskę z obciążeniem). Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę: żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło roztopić w rondelku, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia i szybko wymieszać z przesianym cukrem pudrem i kakao. Na koniec wymieszać rozpuszczoną żelatynę. Płynną polewą polać tort. Udekorować czekoladowymi pralinkami, orzechami lub posypać pomarańczową skórką lub świeżymi owocami.
Wymiar liczbowy: 160
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Z uwagi na specyfikę wyrobu produkt może charakteryzować się zwiększoną łamliwością.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Wafle tortowe kwadratowe.
bez dodatku cukru - produkt zawiera naturalnie występujące cukry
pyszne i chrupiące!
idealny smak!
Rozmiar opakowania: 160
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Przepis z okładki Torcik czekoladowy Składniki: 2 opakowania wafli tortowych Eurowafel 2 kostki masła 200 g mielonych orzechów laskowych 8 łyżek cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka koniaku lub spirytusu skórka pomarańczowa (opcjonalnie) Składniki na polewę: 150 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki kakao 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżka żelatyny Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać kakao i spirytus lub koniak, dokładnie wymieszać. Na koniec dołożyć orzechy oraz ewentualnie drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Tak przygotowaną masą smarować wafle i po kolei układać jeden na drugim - ostatniego wafla nie należy smarować. Tort przykryć folią spożywczą, na wierzch położyć dużą deskę lub garnek o szerokim dnie i obciążyć go, by wafle równo się skleiły (brzegi wafli nie mogą wystawać poza deskę z obciążeniem). Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę: żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Masło roztopić w rondelku, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia i szybko wymieszać z przesianym cukrem pudrem i kakao. Na koniec wymieszać rozpuszczoną żelatynę. Płynną polewą polać tort. Udekorować czekoladowymi pralinkami, orzechami lub posypać pomarańczową skórką lub świeżymi owocami.
Wymiar liczbowy: 160
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Z uwagi na specyfikę wyrobu produkt może charakteryzować się zwiększoną łamliwością.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Wafle tortowe kwadratowe.
bez dodatku cukru - produkt zawiera naturalnie występujące cukry
pyszne i chrupiące!
idealny smak!
Rozmiar opakowania: 160
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska