Gellwe Budyń smak czekoladowy 45 g
Marki:
1,19 zł
29,75 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900552000167
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
skrobia kukurydziana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia ziemniaczana
1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Mleko: Może zawierać
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
skrobia kukurydziana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia ziemniaczana
1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
aromat
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Wartość odżywcza po przygptowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 1 porcji (ok. 143 g) | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 388 kJ / 92 kcal | 555 kJ / 131 kcal 7%* |
Tłuszcz | 1,9 g | 2,7 4%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,6 g 8%* |
Węglowodany | 15 g | 22 g 8%* |
w tym cukry | 9,5 g | 14 g 15%* |
Białko | 3,3 g | 4,7 g 9%* |
Sól | 0,1 g | 0,14 g 2%* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 143 g. |
Adres producenta: FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Wymiar liczbowy: 45
Przygotowanie i stosowanie: Na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń o smaku czekoladowym w proszku.
Cechy: bez skrobi modyfikowanej
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 143 g.
Wymiar liczbowy: 45
Przygotowanie i stosowanie: Na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń o smaku czekoladowym w proszku.
Cechy: bez skrobi modyfikowanej
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 143 g.