Gellwe Budyń smak waniliowy 40 g
Marki:
1,19 zł
29,75 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900552000198
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwniki (karoteny, ryboflawiny)
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwniki (karoteny, ryboflawiny)
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem: w 100 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 376 kJ / 89 kcal | 533 kJ / 126 kcal 6%* |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g 4%* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,5 g 7%* |
Węglowodany | 15 g | 22 g 8%* |
w tym cukry | 9,6 g | 13,6 g 15%* |
Białko | 3,0 g | 4,2 g 8%* |
Sól | 0,1 g | 0,14 g 2%* |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 142 g. |
Adres producenta: FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Wymiar liczbowy: 40
Przygotowanie i stosowanie: Na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń o smaku waniliowym w proszku.
Cechy: bez skrobi modyfikowanej
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 142 g.
Wymiar liczbowy: 40
Przygotowanie i stosowanie: Na 500 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Z pół litra zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dodać dwie łyżki cukru (ok. 30 g), dobrze wymieszać. 2. Resztę mleka zagotować (można dodać łyżeczkę masła). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, mieszając gotować przez chwilę. 3. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń o smaku waniliowym w proszku.
Cechy: bez skrobi modyfikowanej
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednej torebki można przyrządzić 4 porcje budyniu po ok. 142 g.