Dr. Oetker Piernik XXL 654 g
Marki:
10,50 zł
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 9,69 zł
Kod produktu:
5900437080307
Opis produktu: Pyszne ciasto o intensywnym korzennym smaku w rozmiarze XXL. Najlepiej smakuje z dodatkiem bakalii lub przełożone dżemem i polane polewą czekoladową. Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasto Piernik XXL jest doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając bakalie, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Jęczmień: Zawiera
Mleko: Zawiera
Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
mąka PSZENNA
cukier
MLEKO odtłuszczone w proszku
1,8% mieszanka przypraw
substancje spulchniające: (węglany sodu, difosforany)
tłuszcz roślinny palmowy w proszku (zawiera białka MLEKA)
0,9% cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4% cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
0,1% miód w proszku
aromaty
Mleko: Zawiera
Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
mąka PSZENNA
cukier
MLEKO odtłuszczone w proszku
1,8% mieszanka przypraw
substancje spulchniające: (węglany sodu, difosforany)
tłuszcz roślinny palmowy w proszku (zawiera białka MLEKA)
0,9% cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4% cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
0,1% miód w proszku
aromaty
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g | 1 porcja = 33 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1573 kJ | 519 kJ | 6% |
Energia | 376 kcal | 124 kcal | |
Tłuszcz | 20 g | 6,5 g | 9% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,3 g | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 44 g | 14 g | 5% |
w tym Cukry | 25 g | 8,1 g | 9% |
Białko | 5,5 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 0,76 g | 0,25 g | 4% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g |
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj: - 250 g masła lub margaryny - 3 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewę lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić masło lub margarynę. Piekarnik nastaw na temp. ok. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do formy. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Smacznego! Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej ½ szklanki, wsyp Budyń waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się ona z budyniem. Odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła utrzyj na puch, dodawaj po łyżce budyniu i ucieraj na gładką masę. Masę rozsmaruj na dolnej warstwie piernika. Wierzch piernika polej gotową polewą Dr. Oetkera i natychmiast posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta w p. 1 przygotowania o 50 ml, zmiksuj składniki, obtocz w 1 łyżce mąki 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Masę nałóż do formy i upiecz. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 50 min
Wymiar liczbowy: 654
Pozostałe informacje: 1 porcja (33 g) zawiera: Energia 519 kJ 124 kcal 6%* Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL.
Cechy: z korzennymi przyprawami i miodem
Rozmiar opakowania: 654
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 35 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj: - 250 g masła lub margaryny - 3 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewę lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić masło lub margarynę. Piekarnik nastaw na temp. ok. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do formy. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Smacznego! Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej ½ szklanki, wsyp Budyń waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się ona z budyniem. Odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła utrzyj na puch, dodawaj po łyżce budyniu i ucieraj na gładką masę. Masę rozsmaruj na dolnej warstwie piernika. Wierzch piernika polej gotową polewą Dr. Oetkera i natychmiast posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta w p. 1 przygotowania o 50 ml, zmiksuj składniki, obtocz w 1 łyżce mąki 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Masę nałóż do formy i upiecz. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 50 min
Wymiar liczbowy: 654
Pozostałe informacje: 1 porcja (33 g) zawiera: Energia 519 kJ 124 kcal 6%* Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL.
Cechy: z korzennymi przyprawami i miodem
Rozmiar opakowania: 654
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 35 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g