Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g
Marki:
7,99 zł
41,40 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437087009
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
olej kokosowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU.
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
olej kokosowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 601 kJ | 487 kJ | 6% |
Energia | 142 kcal | 115 kcal | 6% |
Tłuszcz | 3,8 g | 3,0 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,9 g | 2,4 g | 12% |
Węglowodany | 2,1 g | 17 g | 7% |
w tym Cukry | 19 g | 15 g | 17% |
Białko | 5,8 g | 4,7 g | 9% |
Sól | 0,12 g | 0,10 g | 2% |
Sernik można podzielić na 12 porcji | |||
1 porcja = ok. 81 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na: www.oetker.pl Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Smacznego :) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę
Wymiar liczbowy: 195
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Cechy: bez tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 195
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = ok. 81 g
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy: Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na: www.oetker.pl Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Smacznego :) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę
Wymiar liczbowy: 195
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Cechy: bez tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 195
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = ok. 81 g