Prymat Koperek suszony 6 g
Marki:
1,79 zł
298,33 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000406
Opis produktu: Warto wiedzieć
Koperek suszony jest niezbędny w kuchni do kwaszenia ogórków oraz marynowania warzyw. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, twarożku, ryb, duszonych mięs, gotowanych i duszonych warzyw oraz sosów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Kulki z indyka z rodzynkami 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g mięsa mielonego z indyka, - 3 łyżki rodzynek, - 1 jajko, - 1 czerstwa kajzerka, - 1/2 szklanki śmietany 12%, - 4 łyżki płatków migdałów, - 3 łyżki Bułki tartej Prymat, - 1 szklanka oleju rzepakowego, - 1 łyżka Koperku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat Sposób przygotowania: Rodzynki moczyć przez 20 minut w ciepłej wodzie i odsączyć. Kajzerkę namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Następnie rozetrzeć z masłem i dodać 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych. Połączyć z mięsem, rodzynkami, wbić żółtko, doprawić koperkiem, gałką muszkatołową oraz solą i białym pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Z masy formować małe kulki o średnicy 3 cm. Pozostałe migdały pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczać kulki mięsne. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu i odsączać na papierowym ręczniku. Kulki z indyka podawać z ziemniaczanym purée. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Koperek suszony
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Kulki z indyka z rodzynkami 4 porcje, 45 min Składniki: - 400 g mięsa mielonego z indyka, - 3 łyżki rodzynek, - 1 jajko, - 1 czerstwa kajzerka, - 1/2 szklanki śmietany 12%, - 4 łyżki płatków migdałów, - 3 łyżki Bułki tartej Prymat, - 1 szklanka oleju rzepakowego, - 1 łyżka Koperku suszonego Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat Sposób przygotowania: Rodzynki moczyć przez 20 minut w ciepłej wodzie i odsączyć. Kajzerkę namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Następnie rozetrzeć z masłem i dodać 1 łyżkę pokruszonych płatków migdałowych. Połączyć z mięsem, rodzynkami, wbić żółtko, doprawić koperkiem, gałką muszkatołową oraz solą i białym pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Z masy formować małe kulki o średnicy 3 cm. Pozostałe migdały pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczać kulki mięsne. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu i odsączać na papierowym ręczniku. Kulki z indyka podawać z ziemniaczanym purée. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Koperek suszony
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g