Prymat Natka pietruszki suszona 6 g
Marki:
1,69 zł
281,67 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000390
Opis produktu: Warto wiedzieć
Natka pietruszki jest niezastąpionym dodatkiem do zup, gulaszów, sałatek, surówek i pasztetów. Świetnie podkreśla smak omletów, jajecznicy, ziemniaków oraz ryb i owoców morza. Wraz z czosnkiem stworzy doskonały duet do aromatycznego masła.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Nadziewany pieróg drożdżowy 4 porcje, 60 min Składniki: - 350 mąki, - 15 świeżych drożdży, - 20 g smalcu wieprzowego, - 400 ml letniej wody, - 20 g rodzynek, - 1 cebula, - 100 g boczku wędzonego parzonego, - 100 g mortadeli, - 100 g sera mozzarella, - 20 g tartego parmezanu, - 1 jajko - 1 papryka czerwona, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 1/2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat, - 1/2 łyżeczki Bazylii suszonej Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Do mąki wkruszyć drożdże, dodać smalec, sól i 250 ml wody. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rodzynki namoczyć w pozostałej wodzie. Cebulę pokroić w piórka, przesmażyć na oleju. Do cebuli dodać rodzynki, parmezan, jajko oraz pokrojone w małą kostkę: boczek, mortadele, mozzarellę i paprykę. Dodać natkę pietruszki, bazylię i doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm i posmarować oliwą. Na połowę ciasta wyłożyć farsz, przykryć drugą połową i zawinąć brzegi. Wierzch posmarować oliwą. Piec ok. 15-20 min w temp. 220°C. Następnie obniżyć temp. do 180°C i piec przez kolejne 15-20 min. Podawać zaraz po upieczeniu. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Natka pietruszki suszona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Nadziewany pieróg drożdżowy 4 porcje, 60 min Składniki: - 350 mąki, - 15 świeżych drożdży, - 20 g smalcu wieprzowego, - 400 ml letniej wody, - 20 g rodzynek, - 1 cebula, - 100 g boczku wędzonego parzonego, - 100 g mortadeli, - 100 g sera mozzarella, - 20 g tartego parmezanu, - 1 jajko - 1 papryka czerwona, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 1/2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat, - 1/2 łyżeczki Bazylii suszonej Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Do mąki wkruszyć drożdże, dodać smalec, sól i 250 ml wody. Wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rodzynki namoczyć w pozostałej wodzie. Cebulę pokroić w piórka, przesmażyć na oleju. Do cebuli dodać rodzynki, parmezan, jajko oraz pokrojone w małą kostkę: boczek, mortadele, mozzarellę i paprykę. Dodać natkę pietruszki, bazylię i doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm i posmarować oliwą. Na połowę ciasta wyłożyć farsz, przykryć drugą połową i zawinąć brzegi. Wierzch posmarować oliwą. Piec ok. 15-20 min w temp. 220°C. Następnie obniżyć temp. do 180°C i piec przez kolejne 15-20 min. Podawać zaraz po upieczeniu. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 6
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Natka pietruszki suszona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g