×

Diamant Cukier drobny 1 kg

Marki:
8,99 zł
8,99 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5907069000499
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Przepisy: Ciasto cytrynowe Składniki: 4 jajka, 125 g masła, 125 g Cukru Drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g Cukru pudru Diamant. Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 min. w temp. 160-170°C. Cukier Puder Diamant wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Wymiar liczbowy: 1
Przygotowanie i stosowanie: Idealny do pieczenia delikatnych ciast Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów Wyśmienity do zamrażania owoców
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
idealny do ciast i kremów
łatwo rozpuszczalny
z polskich buraków
w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Szczegóły produktu
5907069000499
12 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu