Diamant Cukier dekoracyjny 1 kg
Marki:
15,99 zł
Kod produktu:
5907069001960
Opis produktu: Efektowna posypka na wypieki i desery
Duże, ozdobne kryształy
Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Adres producenta: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Przepisy: Migdałowe kruche ciasteczka Składniki: 160 g cukru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli. Do posypania: 100 g cukru Diamant Dekoracyjnego, 1 białko do posmarowania. Przygotowanie: Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać ulubione kształty. Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Diamant Dekoracyjnym. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12-15 min. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Cukier biały kat. 1.
typ gruba rafinada
idealny do ozdabiania wypieków
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg
Przepisy: Migdałowe kruche ciasteczka Składniki: 160 g cukru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli. Do posypania: 100 g cukru Diamant Dekoracyjnego, 1 białko do posmarowania. Przygotowanie: Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać ulubione kształty. Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Diamant Dekoracyjnym. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12-15 min. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Wymiar liczbowy: 1
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Cukier biały kat. 1.
typ gruba rafinada
idealny do ozdabiania wypieków
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg