Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 50 g
Marki:
4,40 zł
4,40 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437072203
Opis produktu: Do kuchni polecamy naszą Żelatynę Uniwersalną:
- idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów,
- wystarcza na 2,5 litra płynu,
- praktyczne zamknięcie,
- super klarowana.
Wypróbuj, a nie skorzystasz już z żadnej innej.
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy: Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.
praktyczne zamknięcie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.
praktyczne zamknięcie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g