Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g
Marki:
3,49 zł
59,15 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437072258
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Przepisy: Użyj zamiast żelatyny lub galaretki Z jednego opakowania produktu przygotujesz: Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogenizowanych plus cukier do smaku) Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogenizowanych lub mielonego twarogu plus dodatki, np. 250 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku) Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych) Sposób przygotowania: Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera. 1. Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny deserowej i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia. 2. Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do pozostałych składników (według proporcji podanych obok), cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Porady: Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.
Wymiar liczbowy: 60
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Przepisy: Użyj zamiast żelatyny lub galaretki Z jednego opakowania produktu przygotujesz: Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogenizowanych plus cukier do smaku) Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogenizowanych lub mielonego twarogu plus dodatki, np. 250 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku) Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych) Sposób przygotowania: Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera. 1. Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny deserowej i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia. 2. Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do pozostałych składników (według proporcji podanych obok), cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Porady: Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.
Wymiar liczbowy: 60
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE