Prymat Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej 20 g
Marki:
1,69 zł
84,50 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,99 zł
Kod produktu:
5901135000062
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do gulaszu wspaniale wzbogaca smak gulaszów drobiowych, wieprzowych, wołowych czy z dziczyzny. Świetnie sprawdzi się również do wegetariańskich potrawek, np. z bakłażanów i cukinii.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
papryka słodka
czosnek
gorczyca biała
marchew
papryka ostra
cebula
majeranek
cząber
kminek
owoc kolendry
tymianek
natka pietruszki
ziele angielskie
chili
pieprz czarny
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
papryka słodka
czosnek
gorczyca biała
marchew
papryka ostra
cebula
majeranek
cząber
kminek
owoc kolendry
tymianek
natka pietruszki
ziele angielskie
chili
pieprz czarny
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 993 kJ/237 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 7,2 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 39,0 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Gulasz z polędwicy wołowej 4 porcje, 60 min Składniki: - 800 g polędwicy wołowej, - 300 g ziemniaków, - 150 g białej słodkiej cebuli, - 2 zielone papryki, - 2 pomidory, - 2 ząbki czosnku, - 50 g smalcu wieprzowego - 200 ml Rosołu wołowego Kucharek, - 2 łyżki Papryki słodkiej mielonej Prymat, - 1/2 łyżeczki Kminku mielonego Prymat, - 2 łyżeczki Przyprawy do gulaszu Prymat, - do smaku: Sól morska i Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę, nie obierając ze skóry. Papryki i cebule pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć cebulę i mięso, a następnie dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki, rozgnieciony czosnek, paprykę i pomidory. Doprawić papryką słodką, kminkiem oraz przyprawą do gulaszu. Wymieszać i podlać rosołem wołowym. Gotować pod przykryciem do miękkości, a pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Gulasz z polędwicy wołowej 4 porcje, 60 min Składniki: - 800 g polędwicy wołowej, - 300 g ziemniaków, - 150 g białej słodkiej cebuli, - 2 zielone papryki, - 2 pomidory, - 2 ząbki czosnku, - 50 g smalcu wieprzowego - 200 ml Rosołu wołowego Kucharek, - 2 łyżki Papryki słodkiej mielonej Prymat, - 1/2 łyżeczki Kminku mielonego Prymat, - 2 łyżeczki Przyprawy do gulaszu Prymat, - do smaku: Sól morska i Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę, nie obierając ze skóry. Papryki i cebule pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć cebulę i mięso, a następnie dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki, rozgnieciony czosnek, paprykę i pomidory. Doprawić papryką słodką, kminkiem oraz przyprawą do gulaszu. Wymieszać i podlać rosołem wołowym. Gotować pod przykryciem do miękkości, a pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g