4,19 zł
4,19 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900084188012
Opis produktu: Strużka oliwy, pachnące pomidory, trochę mąki, błyszczące bakłażany, odrobina parmigiano reggiano i kilka gałązek aromatycznych ziół - za każdym razem zadziwia mnie prostota z jaką Włosi wyczarowują z tych produktów prawdziwe frykasy. Nic dziwnego, że w porach posiłków włoskie ulice się wyludniają - jedzenie jest tu święte.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek
oregano - 12,5%
bazylia - 12%
cząber
cebula
tymianek - 4,5%
cukier
chili
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek
oregano - 12,5%
bazylia - 12%
cząber
cebula
tymianek - 4,5%
cukier
chili
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 896/213 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 32 g |
w tym cukry | 30 g |
Białko | 10 g |
Sól | 31,5 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Włoskie spaghetti Składniki (dla 4 osób): 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki, 3 cebule dymki, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, 150 ml wywaru warzywnego, 1/2 łyżeczki cukru, 400 g makaronu spaghetti, 40 g parmezanu. Produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy Kuchni Włoskiej, 2 łyżki Octu balsamicznego. Przygotowanie: 1. Cebulę pokrój w kostkę. 2. Rozgrzej oliwę i krótko podduś na niej cebulę, dodaj pomidory i zmiażdżony czosnek. 3. Całość zalej wywarem, dodaj przyprawę i redukuj na wolnym ogniu ok. 15 min. Do smaku dodaj cukier i ocet balsamiczny. Makaron ugotuj al dente. 4. Na ugotowany makaron wyłóż sos i udekoruj kawałkami startego parmezanu.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Włoskie spaghetti Składniki (dla 4 osób): 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki, 3 cebule dymki, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, 150 ml wywaru warzywnego, 1/2 łyżeczki cukru, 400 g makaronu spaghetti, 40 g parmezanu. Produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy Kuchni Włoskiej, 2 łyżki Octu balsamicznego. Przygotowanie: 1. Cebulę pokrój w kostkę. 2. Rozgrzej oliwę i krótko podduś na niej cebulę, dodaj pomidory i zmiażdżony czosnek. 3. Całość zalej wywarem, dodaj przyprawę i redukuj na wolnym ogniu ok. 15 min. Do smaku dodaj cukier i ocet balsamiczny. Makaron ugotuj al dente. 4. Na ugotowany makaron wyłóż sos i udekoruj kawałkami startego parmezanu.
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska