Sonko Ryż parboiled 400 g (4 x 100 g)
Marki:
6,99 zł
17,48 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902180040102
Opis produktu: Ryż parboiled to ryż biały długoziarnisty poddany specjalnemu procesowi działania pary wodnej. Parbolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. Ryż parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów.
na 100 g | na porcję* | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1551 kJ | 778 kJ |
Wartość energetyczna | 365 kcal | 183 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,1 g | 0,6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g |
Węglowodany , w tym: | 80,5 g | 40,3 g |
- cukry | 0,5 g | 0,3 g |
Błonnik | 1,1 g | 0,6 g |
Białko | 7,8 g | 3,9 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | ||
*porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli |
Adres producenta: Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Birma - MM, Grecja - GR, Kambodża - KH, Tajlandia - TH, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 4 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż parboiled
nr 1 w Polsce*
* Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 13 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Birma - MM, Grecja - GR, Kambodża - KH, Tajlandia - TH, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 4 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż parboiled
nr 1 w Polsce*
* Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 13 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia