×

Kupiec Ryż jaśminowy 400 g (4 torebki)

Marki:
7,50 zł
7,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902172000329
Opis
Opis produktu: Ryż Jaśminowy to specjalna odmiana ryżu długoziarnistego. Swoją wyjątkowość zawdzięcza specyficznemu zapachowi, przypominającemu woń kwiatu krzewu jaśminowego. Ugotowany odznacza się często białym kolorem. Jest doskonałym uzupełnieniem potraw mięsnych oraz dań z ryżem podawanym na słodko. Warto spożywać Ryż Jaśminowy, gdyż: zawiera dużo białka, niewiele tłuszczu; jest źródłem fosforu, potasu i witamin z grupy B; jest dobrym źródłem węglowodanów, wśród których przeważa skrobia; jest bardzo aromatyczny - zawiera błonnik; po ugotowaniu jego ziarna są lekkie i sypkie; jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu; posiada niski indeks glikemiczny.
Wartości odżywcze
w 100 gw 1 porcji 50 g% RWS* w porcji 50 g
Wartość energetyczna 1481 kJ742 kJ9%
349 kcal175 kcal
Tłuszcz 0,7 g0,4 g1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g0,1 g1%
Węglowodany 78,9 g39,4 g15%
- w tym cukry 0,2 g0,1 g0%
Błonnik 2,4 g1,2 g
Białko 6,7 g3,4 g7%
Sól 0,02 g0,01 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Adres producenta: KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Zupa orientalna Rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni. Składniki dla 2 osób: - 100 g ryżu jaśminowego Kupiec - 1 pierś z kurczaka - 1 marchewka - 1 papryka chili lub zwykła czerwona - 1 mały por - 1 mała czerwona cebula - 5 dag grzybów mun - korzeń imbiru - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 litr bulionu warzywnego - olej do smażenia - przyprawy do smaku: sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka umyć i pokroić w cienkie paski. Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez ok. 20 min, a następnie pokroić je w cienkie paski. Warzywa umyć. Marchew obrać i pokroić w słupki. Por i cebulę pokroić w cienkie krążki. Chili pokroić w cienkie paski. W wersji mniej pikantnej można wymiennie zastosować czerwoną paprykę. 1 cm korzenia imbiru zetrzeć na drobnej tarce. Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i smażyć przez chwilę, pod koniec dodać sos sojowy. W innym naczyniu krótko podsmażyć warzywa wraz z imbirem. Do gotującego się bulionu dodać usmażonego kurczaka, warzywa i pokrojone grzyby mun, po czym gotować ok. 10 min. Doprawić do smaku i podawać z ryżem.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 742 kJ 175 kcal 9%* w 100 g: 1481 kJ/349 kcal % RWS* Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: czas gotowania 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż jaśminowy
nr 1 w Polsce!*
*Kupiec za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska, sprzedaż w kilogramach w okresie IV 2013 - III 2014 w kategorii Ryż Jaśminowy.
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Kraj pochodzenia: Polska
Szczegóły produktu
5902172000329
11 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Moje dane - logowanie

Menu