Pudliszki Sos do spaghetti po bolońsku 500 g
Marki:
9,49 zł
18,98 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 5,99 zł
Kod produktu:
5900783003616
Opis produktu: Spaghetti po bolońsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. W polskiej wersji będzie wprost idealne z intensywnie pomidorowym sosem Pudliszki. Możesz zrobić danie według przepisu znajdującego się na opakowaniu lub puścić wodze kulinarnych fantazji!
Seler: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
pomidory (125 g pomidorów w 100 g produktu)
warzywa (cebula, seler)
cukier
sól
skrobia kukurydziana
czosnek 1,0%
olej rzepakowy
zioła
koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przyprawa
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
pomidory (125 g pomidorów w 100 g produktu)
warzywa (cebula, seler)
cukier
sól
skrobia kukurydziana
czosnek 1,0%
olej rzepakowy
zioła
koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przyprawa
w 100 g | w porcji (125 g) | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 224 kJ / 53 kcal | 281 kJ / 66 kcal |
Tłuszcz | 0.6 g | 0.8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g | 0.1 g |
Węglowodany | 9.2 g | 11.5 g |
w tym cukry | 6.3 g | 7.9 g |
Błonnik | 2.0 g | 2.5 g |
Białko | 1.7 g | 2.1 g |
Sól | 1.2 g | 1.5 g |
Opakowanie zawiera 4 porcje. |
Adres producenta: HJH Polska S.A.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia
Przepisy: Składniki dla 4 osób: - 400 g makaronu spaghetti Bogactwo Błonnika - sos Po bolońsku Pudliszki - 250-300 g mięsa mielonego - 1 papryczka chilli (lub przyprawa chilli) - 1 ząbek czosnku - 50 g startego sera parmezan (lub żółtego sera) Przepis na spaghetti po bolońsku na ostro - łatwy przepis! Czas 25 minut! Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek i mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną papryczkę chilli (lub przyprawę). Połącz z sosem Pudliszki oraz wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Wszystko dokładnie wymieszaj i chwilę podgrzewaj. Danie posyp startym parmezanem. Smacznego :)
Wymiar liczbowy: 500
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sos do spaghetti po bolońsku
Cechy: bez substancji konserwujących
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 4 porcje.
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Zawartość opakowania przełożyć do rondla. Podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 5-7 minut. Od temperatury otoczenia
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: W kuchence mikrofalowej (850 W): Zawartość opakowania przełożyć do głębokiego talerza. Podgrzewać przy max. mocy przez 2-3 minuty. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Składniki dla 4 osób: - 400 g makaronu spaghetti Bogactwo Błonnika - sos Po bolońsku Pudliszki - 250-300 g mięsa mielonego - 1 papryczka chilli (lub przyprawa chilli) - 1 ząbek czosnku - 50 g startego sera parmezan (lub żółtego sera) Przepis na spaghetti po bolońsku na ostro - łatwy przepis! Czas 25 minut! Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek i mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną papryczkę chilli (lub przyprawę). Połącz z sosem Pudliszki oraz wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Wszystko dokładnie wymieszaj i chwilę podgrzewaj. Danie posyp startym parmezanem. Smacznego :)
Wymiar liczbowy: 500
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Sos do spaghetti po bolońsku
Cechy: bez substancji konserwujących
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 4 porcje.
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Zawartość opakowania przełożyć do rondla. Podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 5-7 minut. Od temperatury otoczenia
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: W kuchence mikrofalowej (850 W): Zawartość opakowania przełożyć do głębokiego talerza. Podgrzewać przy max. mocy przez 2-3 minuty. Od temperatury otoczenia