1,79 zł
89,50 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 2,29 zł
Kod produktu:
5900084087018
Opis produktu: W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
czosnek - 25,5%
sól
gorczyca biała
kwas: kwas cytrynowy
kolendra
owoc jałowca - 4,2%
cebula
majeranek - 3,5%
papryka słodka
pieprz czarny - 3,5%
chili
cukier
liście laurowe
bazylia - 2,3%
ziele angielskie
oregano
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soja, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
czosnek - 25,5%
sól
gorczyca biała
kwas: kwas cytrynowy
kolendra
owoc jałowca - 4,2%
cebula
majeranek - 3,5%
papryka słodka
pieprz czarny - 3,5%
chili
cukier
liście laurowe
bazylia - 2,3%
ziele angielskie
oregano
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soja, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1082/259 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 5,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 12 g |
Sól | 22,1 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Marynata staropolska do mięs i drobiu Przygotowanie: (na ok. 0,5 kg mięsa): 1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju. 2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. 3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju. Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Marynata staropolska do mięs i drobiu Przygotowanie: (na ok. 0,5 kg mięsa): 1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju. 2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. 3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju. Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).
Wymiar liczbowy: 20
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska