Kupiec Ryż pełnoziarnisty parboiled naturalny 400 g (4 torebki)
Marki:
7,39 zł
7,39 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5906747171261
Opis produktu: Ryż pełnoziarnisty to ryż o nieprzetworzonych ziarnach. Jego jasnobrązowy kolor jest wynikiem obecności kilku warstw otrąb. Stanowi cenne źródło magnezu i fosforu. Jego dodatkowym walorem jest niezwykle szybki czas gotowania.
Ryż pełnoziarnisty to produkt z natury bezglutenowy, doceniany za wyjątkowy smak i ekspresowy czas gotowania przez Koneserów na całym świecie.
Warto spożywać ryż parboiled naturalny, ponieważ:
jest to ryż w swojej najbardziej naturalnej i najbogatszej w składniki odżywcze postaci;
jest wysoko ceniony we współczesnej zdrowej kuchni;
jest minimalnie mielony, niepolerowany, nie pozbawiony warstw zewnętrznych;
obniża poziom cholesterolu we krwi;
nie zawiera glutenu;
charakteryzuje się niską zawartością sodu;
jest cennym źródłem magnezu i fosforu;
jest źródłem błonnika;
zawiera witaminy z grupy B;
pomaga utrzymać właściwą przemianę materii;
nie powoduje alergii;
charakteryzuje się ekspresowym czasem gotowania - 10 minut.
w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w porcji 50 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1495 kJ | 747 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 352 kcal | 176 kcal | |
Tłuszcz | 2,4 g | 1,2 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 75 g | 37,5 g | 14% |
- w tym cukry | 0,4 g | 0,2 g | 0% |
Błonnik | 2,9 g | 1,5 g | |
Białko | 7,7 g | 3,8 g | 8% |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | 0% |
Fosfor | 280 mg | 140 mg | 20% |
Magnez | 101 mg | 50 mg | 13% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Chińskie pierożki: Składniki na 4 osoby: - 200 g ryżu Pełnoziarnistego Parboiled Kupiec Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - ½ szklanki wrzątku - 3-4 łyżki zimnej wody - 1 łyżka oleju Farsz: - 250 g chudej, mielonej wołowiny - ½ łyżeczki soli, ½ łyżki cukru - 2 łyżki sosu sojowego - 1 marchewka, starta na tarce o małych oczkach - 2 łyżki posiekanej cebulki dymki - Opcjonalnie: 1 łyżka sosu ostrygowego lub 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie: Ciasto: Wsyp dwie szklanki mąki do miski. Dodaj wrzątek i wymieszaj przy pomocy łyżki. Później wlej zimną wodę i olej. Oprószonymi mąką rękoma wyrób ciasto do otrzymania jednolitej i elastycznej masy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodaj mąki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj kwadraty o boku 5 cm. Farsz: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz będzie za rzadki można dodać odrobinę mąki kukurydzianej. Z farszu formuj kulki i nakładaj na każdy kawałek ciasta. Uformuj pierożki zlepiając ciasto pod farszem tak aby powstały "sakiewki". Gotuj w osolonym wrzątku około 4-5 min od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody. Pierożki można również ugotować na parze lub usmażyć w głębokim oleju. Podawaj z ryżem, sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym.
Wymiar liczbowy: 100
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 747 kJ 176 kcal 9%* w 100 g: 1495 kJ/352 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny
Cechy: gotowy w 10 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy: Chińskie pierożki: Składniki na 4 osoby: - 200 g ryżu Pełnoziarnistego Parboiled Kupiec Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - ½ szklanki wrzątku - 3-4 łyżki zimnej wody - 1 łyżka oleju Farsz: - 250 g chudej, mielonej wołowiny - ½ łyżeczki soli, ½ łyżki cukru - 2 łyżki sosu sojowego - 1 marchewka, starta na tarce o małych oczkach - 2 łyżki posiekanej cebulki dymki - Opcjonalnie: 1 łyżka sosu ostrygowego lub 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie: Ciasto: Wsyp dwie szklanki mąki do miski. Dodaj wrzątek i wymieszaj przy pomocy łyżki. Później wlej zimną wodę i olej. Oprószonymi mąką rękoma wyrób ciasto do otrzymania jednolitej i elastycznej masy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodaj mąki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj kwadraty o boku 5 cm. Farsz: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz będzie za rzadki można dodać odrobinę mąki kukurydzianej. Z farszu formuj kulki i nakładaj na każdy kawałek ciasta. Uformuj pierożki zlepiając ciasto pod farszem tak aby powstały "sakiewki". Gotuj w osolonym wrzątku około 4-5 min od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody. Pierożki można również ugotować na parze lub usmażyć w głębokim oleju. Podawaj z ryżem, sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym.
Wymiar liczbowy: 100
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 747 kJ 176 kcal 9%* w 100 g: 1495 kJ/352 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny
Cechy: gotowy w 10 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.