Sonko Ryż sushi 200 g (2 x 100 g)
Marki:
5,39 zł
26,95 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5902180310106
Opis produktu: Ryż sushi jest to ryż biały okrągły, który po ugotowaniu ma miękką, lepką i aksamitną konsystencję. Dzięki temu łatwo można z niego formować sushi i cieszyć się jego wyśmienitym smakiem. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
na 100 g | na porcję* | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1488 kJ | 747 kJ |
Wartość energetyczna | 351 kcal | 176 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,1 g | 0,6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 79,0 g | 39,5 g |
- cukry | <0,5 g | <0,5 g |
Błonnik | 0,5 g | 0,3 g |
Białko | 5,9 g | 3,0 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu. | ||
*porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 135 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli |
Adres producenta: Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Liczba jednostek: 2
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Stany Zjednoczone - US, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 2 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż sushi
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
Gotować we wrzątku: Wysypać ryż z woreczka do miski, zalać zimną wodą i przemieszać kilka razy. Wodę odlać. Płukanie kilkakrotnie powtórzyć, aż woda będzie przejrzysta. Odsączyć ryż i odstawić na 15 min. Następnie przesypać ryż do garnka, wlać 250 ml (1 szklankę) zimnej wody i pod przykryciem szybko doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. W tym czasie należy przygotować zalewę. Do małego naczynia wlać 1-2 łyżki octu ryżowego, dodać 1 płaską łyżkę cukru oraz 0,5 łyżeczki soli. Całość mieszać do całkowitego rozpuszczenia składników. Przygotowaną zalewę delikatnie wymieszać z ryżem. Z ostudzonego ryżu przygotować sushi z ulubionymi dodatkami. Od temperatury otoczenia
Liczba jednostek: 2
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Stany Zjednoczone - US, Włochy - IT
Pozostałe informacje: 2 x 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż sushi
nr 1 w Polsce*
*Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
Gotować we wrzątku: Wysypać ryż z woreczka do miski, zalać zimną wodą i przemieszać kilka razy. Wodę odlać. Płukanie kilkakrotnie powtórzyć, aż woda będzie przejrzysta. Odsączyć ryż i odstawić na 15 min. Następnie przesypać ryż do garnka, wlać 250 ml (1 szklankę) zimnej wody i pod przykryciem szybko doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. W tym czasie należy przygotować zalewę. Do małego naczynia wlać 1-2 łyżki octu ryżowego, dodać 1 płaską łyżkę cukru oraz 0,5 łyżeczki soli. Całość mieszać do całkowitego rozpuszczenia składników. Przygotowaną zalewę delikatnie wymieszać z ryżem. Z ostudzonego ryżu przygotować sushi z ulubionymi dodatkami. Od temperatury otoczenia