Gellwe Żelatyna 50 g
Marki:
5,19 zł
103,80 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 4,49 zł
Kod produktu:
5900552000365
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Adres producenta: FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przepisy: Pomysł na: galaretki z kurczakiem Przygotuj: Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku Sposób przygotowania: Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.
Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g). 3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!). Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza wieprzowa.
do mięs, ryb, warzyw i deserów
duuuże opakowanie na 2,5 l płynu
klarowna
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE
Przepisy: Pomysł na: galaretki z kurczakiem Przygotuj: Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku Sposób przygotowania: Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.
Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: 1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. 2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g). 3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!). Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Żelatyna spożywcza wieprzowa.
do mięs, ryb, warzyw i deserów
duuuże opakowanie na 2,5 l płynu
klarowna
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Produkt UE