Prymat Czarnuszka nasiona 20 g
Marki:
2,49 zł
124,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135035200
Opis produktu: Warto wiedzieć
Czarnuszka jest doskonała do drobiu, jagnięciny, sałatek czy duszonych warzyw. Stanowi idealny dodatek do wypieku pieczywa. Doskonale komponuje się z tymiankiem, kolendrą i zielem angielskim.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Cebularz z pieczarkami i czarnuszką 4 porcje, 80 min Składniki: - 500 g mąki pszennej, - 150 ml ciepłego mleka, - 25 świeżych drożdży, - 50 g cukru kryształu, - 3 jajka, - 130 g miękkiego masła, - 3 cebule, - 100 g pieczarek, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 10 g nasion Czarnuszki Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Do mleka wkruszyć drożdże, dodać cukier i 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 5 min. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z czarnuszką. Jajka zmiksować na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle na złoty kolor. Pieczarki pokroić w plastry i dusić na drugiej patelni. Doprawić solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta formować placki o średnicy ok. 10 cm. Przełożyć na blachę wysmarowaną oliwą, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 15 min. Od czasu do czasu zraszać ścierkę wodą. Na wyrośnięte bułki kłaść 1 łyżeczkę pieczarek, 3 łyżki cebuli i oprószyć pieprzem. Piec przez ok. 20-25 min w temp. 200°C z grzaniem górnym i dolnym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Czarnuszka nasiona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Cebularz z pieczarkami i czarnuszką 4 porcje, 80 min Składniki: - 500 g mąki pszennej, - 150 ml ciepłego mleka, - 25 świeżych drożdży, - 50 g cukru kryształu, - 3 jajka, - 130 g miękkiego masła, - 3 cebule, - 100 g pieczarek, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 10 g nasion Czarnuszki Prymat, - do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Do mleka wkruszyć drożdże, dodać cukier i 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 5 min. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z czarnuszką. Jajka zmiksować na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 min. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym maśle na złoty kolor. Pieczarki pokroić w plastry i dusić na drugiej patelni. Doprawić solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta formować placki o średnicy ok. 10 cm. Przełożyć na blachę wysmarowaną oliwą, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 15 min. Od czasu do czasu zraszać ścierkę wodą. Na wyrośnięte bułki kłaść 1 łyżeczkę pieczarek, 3 łyżki cebuli i oprószyć pieprzem. Piec przez ok. 20-25 min w temp. 200°C z grzaniem górnym i dolnym. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Czarnuszka nasiona
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g