Prymat Wanilia laska
Marki:
20,99 zł
10 495,00 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135032957
Opis produktu: Warto wiedzieć
Laska wanilii posiada charakterystyczny, słodkawo-korzenny smak i aromat. Używana jest przede wszystkim do słodkich deserów np. ciast, puddingów, musów owocowych i lodów. Stanowi doskonały dodatek do kawy i likierów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Racuszki z jabłkami i mascarpone 4 porcje, 45 min Składniki: - 4 jabłka szara reneta lub papierówka, - 2 jaja, - 30 g świeżych drożdży, - 250 ml mleka 3,2%, - 2 łyżeczki cukru kryształu, - 300 g mąki pszennej typ 500, - 1 laska Wanilii Prymat, - 3 łyżki suszonej żurawiny, - 200 g serka mascarpone, - masło klarowane do smażenia, - 1 łyżeczka Cynamonu mielonego prymat, - 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat - do smaku: 1/2 łyżeczki Soli morskiej Prymat Sposób przygotowania: Do 125 ml mleka dodać rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i odczekać ok. 10 min, aż drożdże zaczną się pienić. Do miski przesiać mąkę, dodać przygotowany rozczyn, jaja, ziarna z przeciętej na pól laski wanilii, resztę mleka i cukru, 1/2 łyżeczki soli, a następnie wyrobić ciasto. Jabłka obrać, pokroić na plastry i oprószyć cynamonem. Do ciasta dodać plastry jabłek, suszoną żurawinę, otaczając je w całości w cieście. Rozgrzać patelnię i smażyć partiami placuszki po ok. 2 min z każdej strony na bursztynowy kolor. Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypać cukrem z prawdziwą wanilią. Podawać z serkiem mascarpone. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Wanilia laska
Przepisy: Racuszki z jabłkami i mascarpone 4 porcje, 45 min Składniki: - 4 jabłka szara reneta lub papierówka, - 2 jaja, - 30 g świeżych drożdży, - 250 ml mleka 3,2%, - 2 łyżeczki cukru kryształu, - 300 g mąki pszennej typ 500, - 1 laska Wanilii Prymat, - 3 łyżki suszonej żurawiny, - 200 g serka mascarpone, - masło klarowane do smażenia, - 1 łyżeczka Cynamonu mielonego prymat, - 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat - do smaku: 1/2 łyżeczki Soli morskiej Prymat Sposób przygotowania: Do 125 ml mleka dodać rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i odczekać ok. 10 min, aż drożdże zaczną się pienić. Do miski przesiać mąkę, dodać przygotowany rozczyn, jaja, ziarna z przeciętej na pól laski wanilii, resztę mleka i cukru, 1/2 łyżeczki soli, a następnie wyrobić ciasto. Jabłka obrać, pokroić na plastry i oprószyć cynamonem. Do ciasta dodać plastry jabłek, suszoną żurawinę, otaczając je w całości w cieście. Rozgrzać patelnię i smażyć partiami placuszki po ok. 2 min z każdej strony na bursztynowy kolor. Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posypać cukrem z prawdziwą wanilią. Podawać z serkiem mascarpone. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Wanilia laska