Lubella Makaron pióra 400 g
Marki:
5,99 zł
14,98 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 3,99 zł
Kod produktu:
5900049006375
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | |
---|---|
energia | 1487 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 4,2 g |
błonnik | 3,0 g |
białko | 13 g |
sól | 0,03 g |
Adres producenta: MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą Składniki: makaron Lubella Pióra 200 g ciecierzyca z puszki 200 g szpinak baby świeży, garść szklanka passaty pomidorowej + zioła prowansalskie + sól i pieprz Dodatkowo: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki mielonej słodkiej papryki Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 40 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki i sos! Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Połącz i ciesz się smakiem! Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 400
Przygotowanie i stosowanie: Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź. Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron pióra.
Cechy: Polski Producent
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą Składniki: makaron Lubella Pióra 200 g ciecierzyca z puszki 200 g szpinak baby świeży, garść szklanka passaty pomidorowej + zioła prowansalskie + sól i pieprz Dodatkowo: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki mielonej słodkiej papryki Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 40 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki i sos! Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Połącz i ciesz się smakiem! Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 400
Przygotowanie i stosowanie: Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź. Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron pióra.
Cechy: Polski Producent
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
44 innych produktów w tej samej kategorii:
2,99 zł
Wartość odżywczaw 100 gWartość energetyczna
1558 kJ / 367 kcal
Tłuszcz
2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
Węglowodany
75 g
- w tym cukry
2,4 g
Białko
12 g
Sól
0,02 g
Ostatnio oglądane