Lubella Pełne Ziarno Makaron spaghetti 400 g
Marki:
5,89 zł
14,73 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 3,99 zł
Kod produktu:
5900049011300
Opis produktu: Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu | |
---|---|---|
energia | 1547 kJ / 366 kcal | 802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz | 3,3 g | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 0,3 g |
węglowodany | 66 g | 33 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,8 g |
błonnik | 3,9 g | 3,5 g |
białko | 16 g | 8,6 g |
sól | 0 g | 0,01 g** |
fosfor | 350 mg (50%)* | 171 mg (24%)* |
magnez | 82,0 mg (22%)* | 58,0 mg (15%)* |
żelazo | 4,3 mg (31%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,2 mg (32%)* | 1,7 mg (17%)* |
miedź | 0,40 mg (40%)* | 0,24 mg (24%)* |
mangan | 1,7 mg (85%)* | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |
Adres producenta: MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym Składniki: makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g indyk filet 150 g rukola 1 garść Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy. Połącz i ciesz się smakiem! Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 400
Przygotowanie i stosowanie: Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym Składniki: makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g indyk filet 150 g rukola 1 garść Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki! Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy. Połącz i ciesz się smakiem! Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem. Smacznego!
Wymiar liczbowy: 400
Przygotowanie i stosowanie: Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g