Prymat Zioła kuchni polskiej suszone 8 g
Marki:
1,59 zł
1,59 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135035026
Opis produktu: Warto wiedzieć
Kompozycja ziół idealna do delikatnych mięs, dań jednogarnkowych, warzyw oraz zup i bulionów. Świetnie sprawdzi się również do sałatek, twarogu, jajek i masła ziołowego.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Adres producenta: Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Łosoś norweski z grzybami 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g filetu z łososia norweskiego, - 400 g prawdziwków, - 2 małe cebule, - 50 ml wytrawnego białego wina, - 150 ml śmietany 36%, - 2 łyżki Bułki tartej Prymat, - 1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat, - 3 łyżki masła - 5 łyżek oleju rzepakowego, - 2 łyżki tartego sera bursztyn, - 2 łyżki Ziół kuchni polskiej Prymat, - Przyprawy: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Cebule drobno posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Podsmażyć razem na połowie oleju i 1 łyżce masła. Po ok. 10 min dodać białe wino i śmietanę. Gotować do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku ziołami kuchni polskiej, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z 2 łyżkami masła, musztardą i ziołami kuchni polskiej. Łososia pokroić na 4 części, doprawić solą, pieprzem i obsmażyć na pozostałym oleju. Na rybie ułożyć masę z bułki tartej i piec przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na ostatnie 5 min przełączyć na grzanie górne. Łososia podawać na grzybach w śmietanie. Całość posypać tartym serem bursztyn. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 8
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Zioła kuchni polskiej - mieszanka suszonych ziół.
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Łosoś norweski z grzybami 4 porcje, 60 min Składniki: - 600 g filetu z łososia norweskiego, - 400 g prawdziwków, - 2 małe cebule, - 50 ml wytrawnego białego wina, - 150 ml śmietany 36%, - 2 łyżki Bułki tartej Prymat, - 1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat, - 3 łyżki masła - 5 łyżek oleju rzepakowego, - 2 łyżki tartego sera bursztyn, - 2 łyżki Ziół kuchni polskiej Prymat, - Przyprawy: Sól morska, Pieprz czarny Prymat. Sposób przygotowania: Cebule drobno posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Podsmażyć razem na połowie oleju i 1 łyżce masła. Po ok. 10 min dodać białe wino i śmietanę. Gotować do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku ziołami kuchni polskiej, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z 2 łyżkami masła, musztardą i ziołami kuchni polskiej. Łososia pokroić na 4 części, doprawić solą, pieprzem i obsmażyć na pozostałym oleju. Na rybie ułożyć masę z bułki tartej i piec przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na ostatnie 5 min przełączyć na grzanie górne. Łososia podawać na grzybach w śmietanie. Całość posypać tartym serem bursztyn. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 8
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Zioła kuchni polskiej - mieszanka suszonych ziół.
Rozmiar opakowania: 8
Jednostka (tekst opisowy): g