Prymat Papryka węgierska słodka mielona 20 g
Marki:
2,49 zł
124,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135038829
Opis produktu: Warto wiedzieć
Papryka węgierska słodka mielona ma intensywny aromat i smak. Świetnie komponuje się nie tylko z daniami kuchni węgierskiej, ale także polskiej. Jest doskonała do przyprawiania gulaszów i sosów, a także warzywnych dań jednogarnkowych typu leczo.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Duszona wołowina z fasolą jaś 4 porcje, 45 min Składniki: - 1 kg pręgi wołowej, - 1 pęczek włoszczyzny, - 1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat, - 3 łyżki mąki pszennej, - 3 cebule, - 1 marchewka, - 1 seler naciowy, - 400 g fasoli jaś, - olej rzepakowy do smażenia, - 1 litr Rosołu wołowego Kucharek, - 1 łyżka Papryki węgierskiej Prymat, - 1 opakowanie Przyprawy do dań z fasoli Prymat, - do smaku: Pieprz czarny grubo mielony Prymat. Sposób przygotowania: Fasolę gotować w osolonej wodzie przez 60 min. Pręgę wołową gotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem włoszczyzny przez 2-3 godziny. Pręgę wołową pokroić na duże kawałki, natrzeć musztardą i obtoczyć w mące. Tak przygotowane mięso podsmażyć na oleju na patelni i przełożyć do dużego rondla. Cebulę pokroić w kostkę, seler i marchewkę na mniejsze kawałki. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażyć cebulę, marchewkę i seler naciowy. Warzywa dodać do mięsa i przyprawić Papryką węgierską i Przyprawą do dań z fasoli. Całość zalać rosołem, dodać fasolę i dusić do miękkości. Przed podaniem doprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Duszona wołowina z fasolą jaś 4 porcje, 45 min Składniki: - 1 kg pręgi wołowej, - 1 pęczek włoszczyzny, - 1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat, - 3 łyżki mąki pszennej, - 3 cebule, - 1 marchewka, - 1 seler naciowy, - 400 g fasoli jaś, - olej rzepakowy do smażenia, - 1 litr Rosołu wołowego Kucharek, - 1 łyżka Papryki węgierskiej Prymat, - 1 opakowanie Przyprawy do dań z fasoli Prymat, - do smaku: Pieprz czarny grubo mielony Prymat. Sposób przygotowania: Fasolę gotować w osolonej wodzie przez 60 min. Pręgę wołową gotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem włoszczyzny przez 2-3 godziny. Pręgę wołową pokroić na duże kawałki, natrzeć musztardą i obtoczyć w mące. Tak przygotowane mięso podsmażyć na oleju na patelni i przełożyć do dużego rondla. Cebulę pokroić w kostkę, seler i marchewkę na mniejsze kawałki. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażyć cebulę, marchewkę i seler naciowy. Warzywa dodać do mięsa i przyprawić Papryką węgierską i Przyprawą do dań z fasoli. Całość zalać rosołem, dodać fasolę i dusić do miękkości. Przed podaniem doprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g