Prymat Kminek mielony 20 g
Marki:
1,69 zł
84,50 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135000765
Opis produktu: Warto wiedzieć
Kminek mielony ma ostry zapach oraz lekko piekący, gorzkawy smak. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup kremów, purée i musów warzywnych, kremowych sosów oraz do mielonego mięsa, pasztetów i wszelkich farszów.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Krem z porów i kminkiem 4 porcje, 30 min Składniki: - 2 pory, - 1 cebula szalotka, - 2 średnie ziemniaki, - 2 łyżki masła, - 1 l Rosołu warzywnego Kucharek, - 100 ml śmietany 36%, - 1/4 łyżeczki Kminku mielonego Prymat, - 1/4 łyżeczki Soli czosnkowej Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 3 kromki chleba tostowego, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 1 mały pęczek natki pietruszki, - 3 łyżki startego sera parmezan, - do smaku: Pieprz biały mielony Prymat. Sposób przygotowania: Pory umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki pokroić w kostkę, a szalotkę posiekać. Na maśle obsmażyć pory i szalotkę, następnie wlać rosół i dodać ziemniaki. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Zupę zmiksować na jednolity krem, przetrzeć przez sito, dodać śmietanę i ponownie zagotować. W trakcie gotowania doprawić do smaku pieprzem, kminkiem, solą czosnkową i gałką muszkatołową. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na patelni, skrapiając oliwą. Przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi grzankami udekorować zupę. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kminek mielony
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Krem z porów i kminkiem 4 porcje, 30 min Składniki: - 2 pory, - 1 cebula szalotka, - 2 średnie ziemniaki, - 2 łyżki masła, - 1 l Rosołu warzywnego Kucharek, - 100 ml śmietany 36%, - 1/4 łyżeczki Kminku mielonego Prymat, - 1/4 łyżeczki Soli czosnkowej Prymat, - szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat, - 3 kromki chleba tostowego, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 1 mały pęczek natki pietruszki, - 3 łyżki startego sera parmezan, - do smaku: Pieprz biały mielony Prymat. Sposób przygotowania: Pory umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki pokroić w kostkę, a szalotkę posiekać. Na maśle obsmażyć pory i szalotkę, następnie wlać rosół i dodać ziemniaki. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Zupę zmiksować na jednolity krem, przetrzeć przez sito, dodać śmietanę i ponownie zagotować. W trakcie gotowania doprawić do smaku pieprzem, kminkiem, solą czosnkową i gałką muszkatołową. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na patelni, skrapiając oliwą. Przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi grzankami udekorować zupę. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 20
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kminek mielony
Cechy: pełne aromatu zioła i przyprawy
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g