Galeo Papryka ostra 16 g
Marki:
1,79 zł
Kod produktu:
5900084245173
Opis produktu: Papryka wywodzi się z Ameryki Południowej i Centralnej, skąd została przywieziona do Europy przez Krzysztofa Kolumba. Obecnie to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, uprawiana i wykorzystywana na wszystkich kontynentach.
Papryka ostra Galeo ma aromatyczny zapach oraz palący smak. Polecana do wzbogacania smaku dań z mięs, drobiu i ryb. Doskonała również jako dodatek do zup, warzyw, sałatek i serów. Doskonale barwi sosy oraz potrawy z jaj i ryżu.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Zapiekanka mięsna z cukinią Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 3 cukinie - 4 pomidory - 1 cebula - 100 ml śmietany - 300 g wieprzowiny mielonej - produkty Galeo: 2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka bazylii, pieprz czarny mielony - 100 g żółtego sera - sól - olej Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać obrane i pokrojone pomidory, śmietanę, paprykę, bazylię i dusić do uzyskania sosu. Mięso podsmażyć na oleju i dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wykładać na przemian pokrojone w plastry cukinie i sos. Posypać startym serem i zapiekać około 50 minut w temp. 180°C.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Papryka ostra.
Cechy: 100 % smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Zapiekanka mięsna z cukinią Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 1,5 godz. - 3 cukinie - 4 pomidory - 1 cebula - 100 ml śmietany - 300 g wieprzowiny mielonej - produkty Galeo: 2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka bazylii, pieprz czarny mielony - 100 g żółtego sera - sól - olej Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać obrane i pokrojone pomidory, śmietanę, paprykę, bazylię i dusić do uzyskania sosu. Mięso podsmażyć na oleju i dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wykładać na przemian pokrojone w plastry cukinie i sos. Posypać startym serem i zapiekać około 50 minut w temp. 180°C.
Wymiar liczbowy: 16
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Papryka ostra.
Cechy: 100 % smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 16
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska