Lubella Makaron cannelloni 250 g
Marki:
6,49 zł
25,96 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900049001530
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Podkreślenie
Składniki: semolina z pszenicy durum
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | |
---|---|
energia | 1572 kJ / 371 kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,5 g |
węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 2,5 g |
błonnik | 3,3 g |
białko | 12 g |
sól | 0,03 g |
Adres producenta: MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone Składniki: makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk) świeży szpinak 350 g serek mascarpone 200 g mozzarella 1 sztuka 2 łyżki oliwy pomidorki koktajlowe 200 g Dodatkowo 1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Przygotuj dodatki! Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem. Teraz pieczenie! Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 60 min
Wymiar liczbowy: 250
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron cannelloni.
Cechy: Polska Marka
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Przepis dla Ciebie! Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone Składniki: makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk) świeży szpinak 350 g serek mascarpone 200 g mozzarella 1 sztuka 2 łyżki oliwy pomidorki koktajlowe 200 g Dodatkowo 1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Przygotuj dodatki! Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem. Teraz pieczenie! Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 60 min
Wymiar liczbowy: 250
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron cannelloni.
Cechy: Polska Marka
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
45 innych produktów w tej samej kategorii:
2,99 zł
Wartość odżywczaw 100 gWartość energetyczna
1558 kJ / 367 kcal
Tłuszcz
2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,7 g
Węglowodany
75 g
- w tym cukry
2,4 g
Białko
12 g
Sól
0,02 g
Ostatnio oglądane