1,99 zł
79,60 zł za 1 kg/l
Najniższa cena w sieci Chaty Polskiej: 1,99 zł
Kod produktu:
5900084190305
Opis produktu: Wędrując po Bałkanach, nie raz goszczony byłem w małych przysiółkach, gdzie wciąż unosi się koczowniczy duch węgierskich przodków. Od restauracyjnych przysmaków zawsze wolałem pasterskie dania, a wśród nich duszonego kurczaka, obtaczanego w papryce i podlewanego obficie śmietaną.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka - 37%
czosnek - 10%
chili - 5%
gorczyca biała
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
papryka słodka - 37%
czosnek - 10%
chili - 5%
gorczyca biała
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 822/198 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 9,8 g |
Sól | 46,0 g |
Adres producenta: McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy: Kurczak w potrawce z papryki i cebuli Składniki (dla 4 osób): 8 podudzi (pałek) z kurczaka, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 4 łyżki oleju, 4 płaskie łyżeczki Przyprawy do kurczaka po węgiersku Kamis. Przygotowanie: 1. Przyprawę wymieszaj z olejem, polej podudzia i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce. 2. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 160°C przez 1,5 godziny, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia. 3. 20 minut przed końcem pieczenia dodaj posiekaną cebulę i paprykę. 4. Pałki podawaj ułożone na papryce z cebulą z dodatkiem pieczywa lub pieczonych ziemniaków. 5. Jeśli chcesz urozmaicić danie, po upieczeniu możesz dodać 60 g posiekanego i podsmażonego boczku wędzonego oraz 8 łyżek białego wytrawnego wina.
Wymiar liczbowy: 25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska
Przepisy: Kurczak w potrawce z papryki i cebuli Składniki (dla 4 osób): 8 podudzi (pałek) z kurczaka, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 4 łyżki oleju, 4 płaskie łyżeczki Przyprawy do kurczaka po węgiersku Kamis. Przygotowanie: 1. Przyprawę wymieszaj z olejem, polej podudzia i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce. 2. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 160°C przez 1,5 godziny, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia. 3. 20 minut przed końcem pieczenia dodaj posiekaną cebulę i paprykę. 4. Pałki podawaj ułożone na papryce z cebulą z dodatkiem pieczywa lub pieczonych ziemniaków. 5. Jeśli chcesz urozmaicić danie, po upieczeniu możesz dodać 60 g posiekanego i podsmażonego boczku wędzonego oraz 8 łyżek białego wytrawnego wina.
Wymiar liczbowy: 25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Kraj pochodzenia: Polska