Prymat Przyprawa do kurczaka po staropolsku 25 g
Marki:
1,79 zł
71,60 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135024228
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa do kurczaka po staropolsku nadaje potrawie ziołowo-czosnkową nutę. Idealnie pasuje też do dań z indyka czy kaczki. Można ją wykorzystać na każdym etapie przyrządzania mięsa: podczas marynowania, smażenia, duszenia lub pieczenia.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
cebula
majeranek
kminek
tymianek
oregano
imbir
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
sól
czosnek
cebula
majeranek
kminek
tymianek
oregano
imbir
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 705 kJ/ 168 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 26 g |
w tym cukry | 9,0 g |
Białko | 6,3 g |
Sól | 43,9 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Staropolskie roladki z kurczaka 4 porcje, 45 min Składniki: - 4 x 120 g piersi z kurczaka, - 2 łyżki musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Prymat, - olej rzepakowy do smażenia, - 4 plastry chudego boczku, - 1 ząbek czosnku, - 1 mała cebula, - 1 opakowanie świeżego młodego szpinaku, - 4 łyżki startego sera oscypek, - 1/4 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - 100 ml Rosołu z kury Kucharek, - 1 łyżka mąki. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka lekko rozbić, natrzeć musztardą i oprószyć przyprawą do kurczaka. Szpinak umyć i sparzyć. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plastry, a boczek w paseczki. Na oleju podsmażyć boczek, czosnek, cebulę i szpinak, doprawić do smaku chili. Gdy podsmażone składniki ostygną, wymieszać je z oscypkiem. Na piersiach kurczaka ułożyć farsz serowo-szpinakowy, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Roladki przełoży do naczynia żaroodpornego, zalać rosołem, przykryć i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podawać z bukietem kolorowych sałat. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do kurczaka po staropolsku - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Staropolskie roladki z kurczaka 4 porcje, 45 min Składniki: - 4 x 120 g piersi z kurczaka, - 2 łyżki musztardy delikatesowej Prymat, - 3 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Prymat, - olej rzepakowy do smażenia, - 4 plastry chudego boczku, - 1 ząbek czosnku, - 1 mała cebula, - 1 opakowanie świeżego młodego szpinaku, - 4 łyżki startego sera oscypek, - 1/4 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat, - 100 ml Rosołu z kury Kucharek, - 1 łyżka mąki. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka lekko rozbić, natrzeć musztardą i oprószyć przyprawą do kurczaka. Szpinak umyć i sparzyć. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plastry, a boczek w paseczki. Na oleju podsmażyć boczek, czosnek, cebulę i szpinak, doprawić do smaku chili. Gdy podsmażone składniki ostygną, wymieszać je z oscypkiem. Na piersiach kurczaka ułożyć farsz serowo-szpinakowy, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Roladki przełoży do naczynia żaroodpornego, zalać rosołem, przykryć i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podawać z bukietem kolorowych sałat. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do kurczaka po staropolsku - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g