Prymat Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g
Marki:
1,69 zł
67,60 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135034050
Opis produktu: Warto wiedzieć
Przyprawa jest doskonała do przygotowania dwóch tradycyjnych zup: żurku i barszczu białego. Świetnie wzbogaci również smak zalewajki, kartoflanki czy zupy chrzanowej.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników
sól
czosnek
cebula
majeranek (10%)
pasternak
pieprz czarny
ziele angielskie
liść laurowy
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników
sól
czosnek
cebula
majeranek (10%)
pasternak
pieprz czarny
ziele angielskie
liść laurowy
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 918 kJ/ 218 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 8,3 g |
Sól | 37,2 g |
Adres producenta: Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy: Domowy żurek na zakwasie 4 porcje, 60 min Składniki: - 1 mały pęczek włoszczyzny, - 500 g wędzonych kości ze schabu wieprzowego, - 1,5 l wody, - 0,5 l zakwasu na żur, - 100 g boczku, - 4 białe kiełbaski, - 2 ząbki czosnku, - 4 suszone borowiki, - 2 łyżki mąki, - 2 jajka, - 3 łyżki Przyprawy do żurku i barszczu białego Prymat. Sposób przygotowania: Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody. Włoszczyznę i wędzone kości włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa. Marchewkę pokroić w kostkę i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, pokrojoną w plastry kiełbasę, rozgnieciony nożem czosnek i pokrojone grzyby. Doprawić przyprawą do żurku i barszczu białego, a następnie gotować przez ok. 10-20 min. Pod koniec gotowania odlać 1/2 szklanki powstałej zupy, połączyć z mąką, ponownie wlać do zupy i zagotować. Gotowy żurek przelać do talerzy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki ugotowanych na twardo jajek. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do żurku i barszczu białego - kompozycja suszonych przypraw, ziół i warzyw.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Przepisy: Domowy żurek na zakwasie 4 porcje, 60 min Składniki: - 1 mały pęczek włoszczyzny, - 500 g wędzonych kości ze schabu wieprzowego, - 1,5 l wody, - 0,5 l zakwasu na żur, - 100 g boczku, - 4 białe kiełbaski, - 2 ząbki czosnku, - 4 suszone borowiki, - 2 łyżki mąki, - 2 jajka, - 3 łyżki Przyprawy do żurku i barszczu białego Prymat. Sposób przygotowania: Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody. Włoszczyznę i wędzone kości włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa. Marchewkę pokroić w kostkę i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, pokrojoną w plastry kiełbasę, rozgnieciony nożem czosnek i pokrojone grzyby. Doprawić przyprawą do żurku i barszczu białego, a następnie gotować przez ok. 10-20 min. Pod koniec gotowania odlać 1/2 szklanki powstałej zupy, połączyć z mąką, ponownie wlać do zupy i zagotować. Gotowy żurek przelać do talerzy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki ugotowanych na twardo jajek. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wymiar liczbowy: 25
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka przyprawowa do żurku i barszczu białego - kompozycja suszonych przypraw, ziół i warzyw.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g